Widok Starej Gazowni Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia budynki przy ul. Grodza Kamienna na Dolnym Mieście, w głębi widoczna nieistniejąca dzisiaj Stara Gazownia, widok z bastionu Żubr, 1987 r.