Ex Libris Andrzej Żurowskiego [Tadeusz Żurowski]. - Żurowski, Tadeusz Roman (1908-1985) (1965)
Przedstawia po środku herb Leliwa, po obu stronach naprzemiennie herb Gdańska i maska teatralna, wokoło klejnotu herbowego napis "Ex Libris", pod wyobrażeniem napis: Andrzej Żurowski .