Z książek dr Marjana [!] Tyrowicza L. T. - Tyrowicz, Ludwik (1901-1958) (1942)
Na pierwszym planie z prawej strony ozdobna, owalna tarcza z napisem: Z książek dr Marjana Tyrowicza, o którą oparte jest czako ułańskie, obok leży pióro. Po prawej stronie dwie księgi, na których leży karta z napisem: Leopoldi MCMXLII. W głębi przez bramę widok na kopułę kościoła i stojącego na warcie żołnierza. Pod kompoz. sygn. aut.