Św. Kazimierz / K. Wiszniewski. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1925)
Przedstawia postać świętego, klęczącego, z krzyżem w dłoni, obok złożona na ziemi królewska korona i miecz, w tle bryła kościoła po lewej i wzgórze okryte lasem po prawej. W polu kompozycji u dołu po prawej wyrytowany napis: Św. Kazimierz.