Obywatele m. Gdańska : cenimy pomoc wszystkich naszych sojuszników [...] / Bolesław Nowicki. - Nowicki, Bolesław ([s.n.], 1946)
Afisz nawołujący do wpłat na pomnik wdzięczności żołnierzom radzieckim z 8.10.1946 r.