Pożytki z wędrowania za źródłami teatru / Ireneusz Guszpit. - Guszpit, Ireneusz (1951- ).
Wystąpienie na konferencji "czytanie źródeł" zorg. przez Katedrę Teatru Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego w dniach 24-27 kwietnia 2006 r. Tekst opublikowano również w książce : Dwa teatry - dwa światy : opowieści / Ireneusz Guszpit. Kraków, 2012. S. 74-85.