Pożytki z wędrowania za źródłami teatru - Guszpit, Ireneusz (1951- ). (2007)
Wystąpienie na konferencji "czytanie źródeł" zorg. przez Katedrę Teatru Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego w dniach 24-27 kwietnia 2006 r. Tekst opublikowano również w książce : Dwa teatry - dwa światy : opowieści / Ireneusz Guszpit. Kraków, 2012. S. 74-85.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Osterwa, Juliusz -- (1885-1947).