Wizyta premiera Szwecji Tage Erlandera w Gdańsku. (1967)
Przedstawia przejazd w asyście policji przez Podwale Grodzkie wizytującego Gdańsk premiera Szwecji Tage Erlandera w towarzystwie Józefa Cyrankiewicza, w głębi widoczny budynek dyrekcji PKP oraz spacer delegacji po ul. Długiej, w głębi widoczna Złota Brama, 1967 r.