[Wrzeszcz, skrzyżowanie Alei Grunwaldzkiej z Jesionową] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia skrzyżowanie ulic Jesionowej (Eschenweg) i Alei Grunwaldzkiej (Hauptstrasse) w Gdańsku - Wrzeszczu, widoczny szyld reklamowy hydraulika R. H. Elendt'a, ok. 1890 r.