Verwüstungen des Dorfes Bohnsack in der Danziger Nehrung durch die Weichsel. - Witte, Julius (1860)
Przedstawia wylew Wisły pod Sobieszewem 19 maja 1860 r. - rozmyty przez wodę brzeg rzeczny, ludzi na łódkach, na brzegu częściowo zniszczone budynki, w centrum kompozycji budynek kościoła.