Verwüstungen des Dorfes Bohnsack in der Danziger Nehrung durch die Weichsel. - Witte, Julius ([Niemcy], 1860)
Przedstawia wylew Wisły pod Sobieszewem 19 maja 1860 r. - rozmyty przez wodę brzeg rzeczny, ludzi na łódkach, na brzegu częściowo zniszczone budynki, w centrum kompozycji budynek kościoła.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis: Verwüstungen des Dorfes Bohnsack in der Danziger Nehrung durch die Weichsel. Nach der Zeichnung von Julius Witte.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Wisła (Polska ; rzeka) -- w sztuce