Prawo dziecka do godziwych warunków socjalnych / Elżbieta Maj. - Maj, Elżbieta A.
Zakres i treść: standardy drugiej generacji praw człowieka, polskie gwarancje zabezpieczenia społecznego, ubezpieczenia społeczne, pomoc społeczna sensu stricte i sensu largo.