Jacobus Theodorus Klein - Maisonneuve, Louis (1719-17..). (Paris, 1754)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 na tle biblioteki Jakob Teodor Klein (1685-1759), gdańskiego naukowca i przyrodnika.
U dołu w polu kompozycji tytuł podpis: Jacobus Theodorus Klein Seer. Civ. Gedan. Soc. Reg. Lond. Et Acad. Scient. Bonon. Sodalis. Aet. LIX. 1743.
U dołu pod kompozycją po prawej sygnatura autora, miejsce i rok wydania: Maisonneuve sculps. 1754. Lut. Paris.
Keywords: Grafika -- Francja -- 18 w; Portrety -- Francja -- 18 w