Bibliotheca Academiae Medicinae Veterinariae Leopoliensis - Mękicki, Rudolf (1887-1942). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1937)
W prostokątnej ramie pies dotykający łapą węża na kiju.
Podpis i data pod kompozycją.
Dostępne również w postaci elektronicznej.
Keywords: Akademia Medycyny Weterynaryjnej (Lwów). -- Biblioteka -- ekslibrisy; Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.