Erinnerung an den 47. Aertztetag in Danzig vom 25-28. Juni 28 Atelier B. Machtans. - Machtans, Bruno (1928)
Przedstawia portret zbiorowy lekarzy podczas 47. Zjazdu w Gdańsku. Grupa pozuje przed budynkiem Szpitala Miejskiego przy dzisiejszej ul. Dębinki, 25-28 czerwca 1928 r.