[Afisz. Incipit:] W ramach wieczorów autorskich Kontrabanda satyryczna ... - Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych "Artos". ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1950)
Afisz informujący o wieczorach autorskich. W programie: R. Burns, A. Puszkin, A. K. Tołstoj, A. Czechow, E. Kästner, W. Inber, S. Michałkow. Recytacje: Danuta Urbanowicz artystka Państwowego Teatru Nowego w Warszawie.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Życie artystyczne; Recytacja; Literatura rosyjska; Literatura niemiecka; Literatura szkocka; Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz