[Afisz. Incipit:] Tu mówi melodia ... / Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych "Artos". ([wydawca nieznany], 1950)
Afisz informujący o imprezie artystycznej 24.09.1950 r. w sali Państwowego Teatru "Wybrzeże". Wykonawcy: Janina Guze, Józef Grzesik, Wanda Karasińska, Zygmunt Łuczak Tadeusz Lis, Lech Ostrowski, Jan Piotrowski, Zbigniew Piasecki, Urszula Reszke, Marian, Staszak, Teofil Urbański. Dochód z imprezy przeznaczony na odbudowę Warszawy.