Zarządzenie o malleinizacji zwierząt jednokopytnych na terenie Gdańska w dzielnicy Orunia / Bolesław Nowicki. - Nowicki, Bolesław (Prezydent Miasta Gdańska, 1947)
Afisz władz miasta treścią zarządzenia z 11.03.1947 r.