Ex Libris Tadeusza Solskiego - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Solski, Tadeusz (1884-1966). ([S.l.], 1962)
Szczur siedzący na otwartej książce, napis u góry na wstędze: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Solskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.