Humanizm i niepełnosprawność : promowanie jakości życia / Stanisław Kowalik. - Kowalik, Stanisław (1947- ).
Zawiera rozdziały: 1.Humanizacja pomocy udzialanej osobom z niepełnosprawnością. 2.Diagnoza poczucia jakości życia u osób w starszym wieku. 3.Psychologiczna diagnoza środowiska społecznego-zapomniany wymiar poznawania ludzi.