Märchenbücherei P. Heinicke Ctibor Stastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1940)
Przedstawia starą kobietę siedzącą na ławce na tle pieca, przed nią na stołeczkach siedzi trójka dzieci. U dołu napis: Märchenbücherei P. Heinicke. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut. i data.