[Danzig 16. 10. 1921 Ansicht des Hafenbildes von Danzig bei der Einfahrt an der (Mottlauer Wachfähre) Fähre an der Wallgasse] [aut. odbitki Karol Nowaliński] - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok Gdańska z ul. Sienna Grobla. Na pierwszym planie tory kolejowe przy Siennej Grobli po prawej zabudowa ul. Wapienniczej, w głębi Ołowianka, 16. 10. 1921 r.