Dziennik Poznański / red. Ludwik Jagielski. - Merzbach, Ludwik (1820-1890) (Ludwik Merzbach, 1859)
Pismo konserwatywne ; w latach 1894-1896 rubryka Z kroniki Towarzystwa H. T. K. podaje listy osób zaangażowanych w proces germanizacji.