Ex Libris B. Hradečný / JAŠ. - Svengsbír, Jiŕí (1921-1983) ([wydawca nieznany], 1960)
W prostokątnym obramowaniu wizerunek świętego Wacława z tarczą, włócznią i mieczem, napis na aureoli: Ex Libris, u dołu: B. Hradečný. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.