Erna Walther's Buch EW. - Walther, Emmy (1860-1936) (1896)
W podwójnej, zakończonej półkoliście ramce postać kobieca stojąca koło drzew, w rozwianej pelerynie, którą okrywa dwójkę nagich dzieci, u góry otwarta książka, u dołu w prostokątnej ramce napis: Erna Walther's Buch. Sygn. aut. w obrębie kompoz.