Erna Walther's Buch - Walther, Emmy (1860-1936).; Walther, Erna. ([Dachau, 1896)
W podwójnej, zakończonej półkoliście ramce postać kobieca stojąca koło drzew, w rozwianej pelerynie, którą okrywa dwójkę nagich dzieci, u góry otwarta książka, u dołu w prostokątnej ramce napis: Erna Walther's Buch. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Nazwisko aut. i miejsce wyd. ołówkiem na odwrocie. Data wg działalności aut.