Ex Libris Thea von Staden T. H. - Hermann, Theodor Heinrich (1867-1926) (1890)
Przedstawia w obramowaniu z kwiatów, kobietę siedzącą na łące pod drzewem, w głębi dzieci w kółku. U dołu w owalnej ramce napis: Ex Libris Thea von Staden. Sygn. aut. w obrębie kompoz.