Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Wejście na kazalnicę Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The entrance to the pulpit = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Entrée de la chaire. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, wejście na ambonę. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.