Cień Ojca w ikonie : św. Józef w ikonologii chrześcijańskiej / Karol Klauza. - Klauza, Karol (1947- ).
1. Św. Józef w ikonach Wschodu. - św. Józef w ikonie Bożego Narodzenia. - św. Józef w ikonie Ofiarowania w świątyni. 2. Św. Józef w ikonografii zachodniej.