Danzig Die Passage - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Papierhandlung Clara Bernthal, 1900)
Przedstawia wschodnią zabudowę ul. Wały Jagiellońskie (Dominikswall), widoczny Pasaż handlowy obok hotelu Danziger Hof, ok. 1900 r.
Data wg budowy pocztówki.
Fot. Gd.