Ex Libris E. M. Ryszard Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1971)
Na tle okna portet kobiety z rozwianymi włosami, z medalionem na szyi, na którym znajduje się monogram E. M. Z lewego boku na tablicy napis: Ex Libris. Pod kompozycją oł. sygn. aut.