Ex Libris E. M. - Stryjec, Ryszard (1932-1997).; Moskalówna, Ewa. ([Gdańsk, 1971)
Na tle okna portet kobiety z rozwianymi włosami, z medalionem na szyi, na którym znajduje się monogram E. M. Z lewego boku na tablicy napis: Ex Libris. Pod kompozycją oł. sygn. aut.
Miejsce wyd. wg biogramów aut. i właściciela.
Na odwrocie ręką aut. oł. napisana data i technika graf.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.