Żagle I - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia fragmenty rozpiętych żagli.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Żagle I 2/10 I. Kuran-Bogucka 1961. Miejsce wyd. wg działalności aut.