Der Lange Markt in Danzig - Bergmann, Ignaz (1797-1865).; Quaglio, Domenico (1787-1837).; Lithographisches Institut von Ludwik Sachse & Company (Berlin : L. Sachse & Comp., 1833)
Przedstawia widok na Długi Targ w Gdańsku ok. 1833 r.
Po lewej pod ramką: "Gemalt v. Dominic Quaglio"; po prawej: "Lithographirt v. I. Bergmann"; pośrodku: "gedruckt im Lith. Inst. v. L. Sachse & Cº durch Berndt"; pośrodku poniżej: "DER LANGE MARKT IN DANZIG / das Original Gemälde - befindet sich im Besitz / Sr Königl. Hoheit - des Kronprinzen"; u dołu po lewej: "Eigenthum der Verleger"; po prawej: "Verlag von L. Sachse & Comp. in Berlin".
Tyt., aut., miejsce wyd. zawarte w podpisie. Data wyd. na podst. biografii autora.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014