[Afisz. Incipit:] Gościnnie wystąpi artysta Opery Poznańskiej Marian Kouba w partii Pinkiertona w operze G. Pucciniego "Madame Butterfly" / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1954)
Afisz informujący o spektaklu 2-3.11.1954 r.