Stanisław Salmonowicz, Obrońcy i miłośnicy języka polskiego w Toruniu XVI-XVIII w., Książnica Miejska im. M. Kopernika, Toruń 1979, s. 27, ilustr., "Prace Książnicy Miejskiej im. M. Kopernika w Toruniu", nr 14 / Zbigniew Nowak. - Nowak, Zbigniew (1927-2015) ([Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych], 1983)
Recenzja książki: Obrońcy i miłośnicy języka polskiego w Toruniu XVI-XVIII w. / Stanisław Salmonowicz. Toruń, 1979.