Stanisław Salmonowicz, Obrońcy i miłośnicy języka polskiego w Toruniu XVI-XVIII w., Książnica Miejska im. M. Kopernika, Toruń 1979, s. 27, ilustr., "Prace Książnicy Miejskiej im. M. Kopernika w Toruniu", nr 14 - Nowak, Zbigniew (1927-2015).; Salmonowicz, Stanisław (1931-2022).; Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych ([Gdańsk] : [Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych], 1983)
Recenzja książki: Obrońcy i miłośnicy języka polskiego w Toruniu XVI-XVIII w. / Stanisław Salmonowicz. Toruń, 1979.
Miejsce wydania i wydawca według źródła nadbitki.
Nadbitka: Rocznik Gdański, t. XLIII, 1983, z. 1.
Keywords: Edytorstwo -- Polska -- Toruń -- historia; Książki -- recenzje