N. Santagiuliana Ex Eroticis - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Santagiuliana, Nerone ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1970)
Dwie nagie kobiety stoją pod drzewem, na którym znajduje się wąż z jabłkiem w pysku. U dołu napis: N. Santagiuliana Ex Eroticis. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.