Plakieta Stefan Batory XX Zjazdu Prezesów Oddziałów, Sekcji i Kół Polskiego Towarzystwa Archeologicznego i Numizmatycznego. - Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne (Warszawa : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1985)
Plakieta. Awers: półpostać króla Stefana Batorego. Rewers: ukoronowana tarcza herbowa z Orłem i herbem Batorych na piersi, niżej napis: PTAiN Warszawa 1985, wzdłuż krawędzi, z obu stron napis: XX Zjazd Prezesów Oddziałów Sekcji i Kół Numizmatycznych.
Keywords: Stefan Batory -- (król Polski ; -- 1533-1586); 1901-2000; 1945-1989; Plakiety; Polska; Obiekty trójwymiarowe