Christian Schröder Praeconsul Gedanensis Natus MDCXXVI Denatus MDCCI. / S. Thomassin. - Thomassin, Simon (1655-1733) (1703)
Przedstawia portret w półpostaci Christiana Schroedera w obramieniu architektonicznym. Poniżej portretu herb rodowy.