Exlibris Antoniego Kurcza HX. - Hasevič, Nìl (1905-1952) (1938)
Przedstawia na tle wzgórza z grodem obronnym husarza na koniu z lancą w jednej ręce, a tarczą w drugiej, napis na proporczyku: exlibris, wzdłuż lewej krawędzi: Antoniego, u dołu: Kurcza. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.