Exlibris Antoniego Kurcza - Hasevič, Nìl (1905-1952).; Kurcz, Antoni (1895-1943). ([S.l.], 1938)
Przedstawia na tle wzgórza z grodem obronnym husarza na koniu z lancą w jednej ręce, a tarczą w drugiej, napis na proporczyku: exlibris, wzdłuż lewej krawędzi: Antoniego, u dołu: Kurcza. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Ukraina -- 1900-1945.