Estetyka muzyki / Carl Dahlhaus ; przełożył z języka niemieckiego, wstępem i przypisami opatrzył Zbigniew Skowron. - Dahlhaus, Carl (1928-1989) (Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, 2015)
Książka ta, może stać się lekturą obowiązkową dla studentów muzykologii, a także służyć jako lektura uzupełniająca na wydziałach humanistycznych, zwłaszcza dla studentów dyscyplin historycznych, filozoficznych, nauk o sztuce, kulturoznawstwa oraz w akademiach muzycznych.