Estetyka muzyki - Dahlhaus, Carl (1928-1989).; Skowron, Zbigniew (1950- ).; Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego (Warszawa : Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, 2015)
Książka ta, może stać się lekturą obowiązkową dla studentów muzykologii, a także służyć jako lektura uzupełniająca na wydziałach humanistycznych, zwłaszcza dla studentów dyscyplin historycznych, filozoficznych, nauk o sztuce, kulturoznawstwa oraz w akademiach muzycznych.
Bibliogr. s. [122]-128. Indeks.
Keywords: Muzyka -- filozofia i estetyka -- podręczniki