Margit Gaspar - Hamlet nie ma racji : Sztuka w 3 aktach (4 obrazach) = (Hamletnek nincs igaza) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1963)
Program teatralny prapremiery w sali Morskiego Domu Kultury w Nowym Porcie 5.10.1963 r. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Danuta Pogorzelska.