Ex Libris Jana Freundlicha / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Na przedstawieniu: siedzący mężczyzna w długiej szacie i w turbanie na głowie trzymający w ręku zwój. Napis u góry: Ex Libris, u dołu między dwoma kielichami oplecionymi przez węże: Jana Freundlicha. Sygnatura artysty SR, numer dzieła: No 13 i data 1957 w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.