Ex Libris Gianni Mantero - Mantero, Gianni (1897-1985) (1965)
W ozdobnej głębokiej ramie stylizowana na etruską głowa z profilu z długą brodą. Napis na ramie, u góry: Ex Libris, u dołu: Gianni Mantero.