Ex Libris Witolda Szolgini Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1961)
Przedstawia worek, z którego wychodzi naga kobieta z książką i obrazem w rękach, obok butelka, pióro i rulony papieru. Z lewej strony napis: Ex Libris Witolda Szolgini. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.