[Kolej wąskotorowa na Żuławach] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia jadącą kolejkę waskotorową na trasie Tczew- Mierzeja Wiślana, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Kolej wąskotorowa, skutecznie wspomaga transport samochodowy w przewozie towarów masowych, na trasie Tczew-Malbork-Mierzeja Wiślana, liczącej ok. 170 km.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Keywords: Koleje -- Polska -- 1970-2000 -- fotografie; Żuławy Elbląskie (Polska ; region) -- 20 w. -- fotografie; Park Krajobrazowy Mierzeja Wiślana (Polska) -- fotografie