[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Erstes Abonnement No. 8. Heute Dienstag, den 31. Oktober 1826 Zum Erstenmale: Othello, der Mohr von Venedig große Oper in 3 Aufzügen nach dem Italianischen von C. Grünbaum die Musik von Rossini. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1826)
Afisz przedstawienia "Othello, der Mohr von Venedig. Große Oper in 3 Aufzügen" z tekstem Johanna Christopha Grünbauma i muzyką Gioacchina Rossini'ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Grünbaum, Johann Christoph -- (1785-1870).; Rossini, Gioacchino -- (1792-1868). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne